Olej olivový

Olivovník se na Blízkém východě pěstuje již 8000 let a poprvé to bylo pravděpodobně v Sýrii a na Krétě. Féničané šířily tuto plodinu po pobřeží Středozemního moře, Afriky a jižní Evropy. Řekové pěstování olivovníků dále rozšířily, ale byly to Římané, kteří pěstování toto univerzálního ovoce významně rozšířily.
Olivový olej se dělí na:
Extra panenský olivový olej - získaný za studena bez chemických přísad, má hladinu kyselosti 'méně než 1%: 1 gram na 100 gramů.
Panenský nebo čistý olivový olej - stupeň kyselosti tohoto oleje je přibližně 2%.
Olivový olej - skládá se z oliv "> olivový olej , který se přidává do rafinovaný olivový olej "> olej olivový panenský na zlepšení chuti. Maximální kyselost 1, 5%) .
Lisovaný olivový olej - má maximální hladinu kyselosti 1, 5% a je vyrobena z olivového oleje a z pokrutin, které se do něj přidávají.
Používá se nejjednodušším způsobem, jako přísada na dochucení zeleninových salátů, pečení, grilování nebo smažení. Zvláště vhodný je pro pečení, navíc s citronem a octem, zpomaluje degenerativní procesy ve smažený jídlech.
Olivový olej na vaření, který je však méně hodnotné chuťi a méně odolný vůči vysokým teplotám na smažení, z jeho, ale protože jsou levnější.
Podělte se s ostaními o Vaše oblíbené pochoutky na e-vareni.cz.
Nejaktivnější uživatelé
Uživatel | Vařeček |
---|---|
irenka | 975 |
Vegetus | 162 |
Mnamka | 26 |
hela | 25 |
peperinky | 25 |