Zapečený plněný fenykl
Suroviny
fenykl
|
4 ks.
|
masový vývar
|
250 ml
|
3 ks.
| |
cuketa
|
1 ks.
|
žampiony
|
200 g
|
30 g
| |
rajče
|
2 ks.
|
gouda
|
150 g
|
Hlízy fenyklu omyjeme, rozpůlíme a 15 minut povaříme v masovém vývaru.
Změklé hlízy vyjmeme, necháme vychladnout a vydlabeme vnitřky - ty spolu se zelenými částmi fenyklu pokrájíme nadrobno.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cuketu neloupeme, pouze ji omyjeme a také pokrájíme.
Očistíme hlavičky žampionů a nastrouháme je na hrubém struhadle. Vše (kromě fenyklu) společně podusíme na másle zhruba 5 minut.
Spaříme a oloupeme rajčata, rozpůlíme je, vydlabeme jadérka a dužinu nakrájíme. Nastrouháme sýr a spolu s rajčaty ho vmícháme do podušené zeleniny. Dochutíme pepřem a solí.
Směsí naplníme vydlabané fenykly a vložíme je do zapékací mísy. Troubu rozehřejeme na 200 °C a zapékáme asi 15 minut.
Podělte se s ostaními o Vaše oblíbené pochoutky na e-vareni.cz.
Nejaktivnější uživatelé
Uživatel | Vařeček |
---|---|
irenka | 975 |
Vegetus | 162 |
Mnamka | 26 |
hela | 25 |
peperinky | 25 |
Komentáře
Poslat nový komentář