Těstoviny s houbami a parmezánem

Těstoviny s houbami a parmezánem,recept
hela
30 min.
6

Suroviny

čerstvé houby (nejlépe hříbky)
250 g
těstoviny (široké nudle)
350 g
30 g
125 ml
suché bílé víno
125 ml
rajčatový protlak
125 ml
strouhaný parmezán
3 pol.lž.
1 strž.
petrželka
1 hrst
Postup: 

Očištěné houby nakrájejte na tenké plátky. V pánvi rozehřejte máslo a houby za stálého míchání opékejte 6 až 8 minut. Přidejte na jemno nasekaný česnek a na jemno nasekanou petrželku. Promíchejte a opékejte další 2 minuty.
 
Zalijte vínem a za stálého míchání nechte 2 minuty povařit. Snižte teplotu, přidejte rajčatový protlak a smetanu, osolte a podle chuti opepřete.
 
Do pánve přidejte uvařené a okapané nudle a pečlivě promíchejte. Odstavte pánev, přisypte čerstvě nastrouhaný parmezán a znovu důkladně promíchejte.

Líbilo se? Sdílejte recept Těstoviny s houbami a parmezánem s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank