Podkrkonošská bramboračka

Podkrkonošská bramboračka,recept
mtinka

Suroviny

sušené houby
1 hrst
sádla
40 g
kmín
ocet
2 pol.lž.
kysané smetana
0,2 l
1 pol.lž.
voda
1,5 l
4 ks.
krupky
50 g
Postup: 

Sušené houby vypereme pod tekoucí vodou a krátce je namočíme ve studené vodě. Krupky propláchneme, osmahneme je na sádle, zalijeme vodou a uvaříme do měkka. Přidáme sůl, bobkový list, kmín, oloupané a na kostičky pokrájené syrové brambory a překájené houby i s vodou, v níž jsme je namáčeli, přilijeme vodu a vaříme téměř doměkka. Do polévky vmícháme smetanu, do níž jsme rozkvedlali mouku a dobře provaříme. Nakonec vmícháme krupky a polévku ochutíme octem.

Líbilo se? Sdílejte recept Podkrkonošská bramboračka s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank