Pečená husa

Suroviny
středně velká husa
|
1 ks.
|
100 ml
| |
jablka
|
2 ks.
|
2 ks.
| |
100 ml
| |
Husu nejdříve očistíme od zbytků peří, drobů a odřízneme krk. Vložíme do pekáče, důkladně osolíme z venku i zevnitř a dáme na noc do lednice. Druhý den před pečením sůl otřeme navlhčeným hadříkem.
Husu zbavenou soli potřeme mlékem, aby se kůže vypnula. Troubu rozehřejeme na 200 °C a vložíme tam na 10 minut přikrytou husu, aby se zatáhla. Poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme zhruba čtyři hodiny. Husu během pečení průběžně kontrolujeme a propichujeme, aby odteklo sádlo. Podléváme vodou.
Když už je husa skoro měkká, přidáme do pekáče na čtvrtky nakrájená jablka a cibuli.
Deset minut před koncem polijeme husu pivem a přidáme teplotu, aby se udělala krásná křupavá kůrka.
Jako příloha se hodí červené i bílé zelí a bramborový knedlík.
Pečená husa - tradiční český pokrm nejen na Vánoce.
Podělte se s ostaními o Vaše oblíbené pochoutky na e-vareni.cz.
Nejaktivnější uživatelé
Uživatel | Vařeček |
---|---|
irenka | 975 |
Vegetus | 162 |
Mnamka | 26 |
hela | 25 |
peperinky | 25 |
Komentáře
Poslat nový komentář