Mrkvová polévka s krůtím masem

Mrkvová polévka s krůtím masem,recept
wutu
1 hodina
4

Suroviny

krůtí prsa
250 g
500 g
Jablko
2 ks.
Zeleninový vývar
800 ml
1 ks.
1 strž.
2 pol.lž.
2 pol.lž.
worcesterova omáčka
Postup: 

Krůtí prsa omyjeme, osušíme, vetřeme do nich sůl a pepř. Prudce opečeme na jedné lžíci oleje. Zmírníme oheň a maso ještě cca 10min zvolna opékáme. Poté je nakrájíme na nudličky a udržujeme teplé. Vypečenou šťávu zředíme trochu vývaru a odložíme stranou.

Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek očistíme, oloupeme a nahrubo posekáme. Jablka důkladně omyjeme a oloupané nakrájíme na kostičky.

Cibuli a česnek zesklovatíme na lžíci oleje. Přidáme mrkev a jablka, zalijeme vývarem a vše společně vaříme cca 10 min.
Pak ve vhodné nádobě ponorným mixérem vše rozmixujeme a smícháme se zbylým vývarem a s vypečenou šťávou.

Polévku osolíme, opepříme a dochutíme worcesterskou omáčkou. Na jednotlivé talíře servírujeme nudličky opečeného krůtího masa a přeléváme mrkvovou polévkou.
 

Poznámka k receptu: 

Podáváme horké, dozdobené nadrobno nakrájenou petrželkou.

Líbilo se? Sdílejte recept Mrkvová polévka s krůtím masem s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank