Hovězí guláš II.
Suroviny
hovězí maso
|
0,5 kg
|
3 ks.
| |
masox
|
0,5 ks.
|
paprika mletá sladká
|
1 pol.lž.
|
paprika mletá pálivá
| |
2 pol.lž.
| |
V tlakovém hrnci rozpálím olej, přidám cibuli nakrájenou na kolečka a smažím jí do zlatova.
Pak vložím hovězí maso rozkrájené na kostky, nechám vysmažit, podliji trochou vody a opakuji to ještě dvakrát.
Po třetím vysmažení, osolím, opepřím, dám 1/2 masoxové kostky, mletou sladkou papriku a podle chuti mletou pálivou papriku ( nemusí být). Podliji 1/2 l vařící vody a hrnec přiklopím.
Jakmile začne unikat pára, zmírním plamen a vařím cca 30 minut.
Když je maso měkké, zahustím hl. moukou rozkvedlanou ve studené vodě (cca 2dcl).
Nevlévám najednou ale podle potřeby, abych omáčku moc nezamoukovala.
Na guláš používám hovězí maso zadní, nebo kližku.
Jako přílohu podávám kynuté houskové knedlíky, těstoviny, vařené brambory, nebo chléb.
Podělte se s ostaními o Vaše oblíbené pochoutky na e-vareni.cz.
Nejaktivnější uživatelé
Uživatel | Vařeček |
---|---|
irenka | 975 |
Vegetus | 162 |
Mnamka | 26 |
hela | 25 |
peperinky | 25 |
Komentáře
Poslat nový komentář