Gulášová polévka

Gulášová polévka,recept
mtinka
2 hodiny
6
polévky
střední

Suroviny

hovězí maso
300 g
300 g
sádlo
50 g
50 g
1 ks.
mletá paprika
1,5 pol.lž.
majoránka
kmín
vývar z masoxu
1,5 l
Postup: 

Nadrobno pokrájenou cibuli zpěníme na polovině sádla (oleje) dozlatova, přidáme na kostičky nakrájené maso, osmahneme je a pod pokličkou dusíme. Když maso vysmahneme, osolíme je, podlijeme 1/3 vývaru a dusíme do poloměkka (nejlépe v tlakovém hrnci).
Asi po 30 min otevřeme, necháme znovu vysmahnout, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijme zbytkem vývaru, rozmícháme a vaříme až maso změkne.
Na zbytku sádla (oleji) si zvlášť zpěníme papriku.
Ke konci pak přidáme brambory pokrájené na kostičky, kmín, zpěněnou papriku, utřený česnek, sůl a dovaříme. Do hotové polévky vložíme majoránku a necháme přejít varem.

Líbilo se? Sdílejte recept Gulášová polévka s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank