Bramborový guláš dle H. C. Artmanna

wutu
30 min.
4
Suroviny
1 kg
| |
0,5 kg
| |
Slanina
|
100 g
|
mletá červená paprika
|
1 pol.lž.
|
1 čaj.lž.
| |
zakysaná smetana
|
250 ml
|
1 pol.lž.
|
Postup:
- brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky, cibuli nakrájíme nahrubo, slaninu na kostičky
- v hrnci rozehřejeme pol. lžíci oleje a orestujeme slaninu
- ke slanině přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět
- přidáme nakrájené brambory, které necháme také chvíli restovat (3-5min)
- přidáme mletou papriku, necháme zasmažit a přidáme sůl
- vaříme dokud nejsou brambory měkké
Potřebujete-li guláš zahustit, počkejte, až brambory v guláší změknou a pár brambor rozmačkejte a nechte dovařit.
Podáváme v hlubokém talíři ozdobené kysanou smetanou.
Poznámka k receptu:
K tomuto jídlu doporučujeme vidličku a lžíci. Vidličkou rozmačkáme brambory a lžící jíme.
zdroj: Viasat History
Líbilo se? Sdílejte recept Bramborový guláš dle H. C. Artmanna s ostatními.
Podělte se s ostaními o Vaše oblíbené pochoutky na e-vareni.cz.
Nejaktivnější uživatelé
Uživatel | Vařeček |
---|---|
irenka | 975 |
Vegetus | 162 |
Mnamka | 26 |
hela | 25 |
peperinky | 25 |
Komentáře
Díky za recept, viděla jsem jej na Viasat History, ale nestihla ho zapsat!
Poslat nový komentář