Boloňská omáčka

wutu
30 min.
4
Suroviny
Hovězí maso - mleté
|
500 g
|
1 pol.lž.
| |
1 strž.
| |
1 ks.
| |
Rajčata v plechovce
|
250 g
|
Rajčatový protlak
|
2 pol.lž.
|
červené víno
|
4 pol.lž.
|
1 pol.lž.
| |
Postup:
Na rozpáleném olivovém oleji osmažíme do měkka jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Vmícháme mleté maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20-25 min.
Poznámka k receptu:
Boloňskou omáčku podáváme s těstovinami a nastrouhaným parmezánem.
Líbilo se? Sdílejte recept Boloňská omáčka s ostatními.
Podělte se s ostaními o Vaše oblíbené pochoutky na e-vareni.cz.
Nejaktivnější uživatelé
Uživatel | Vařeček |
---|---|
irenka | 975 |
Vegetus | 162 |
Mnamka | 26 |
hela | 25 |
peperinky | 25 |
Komentáře
Poslat nový komentář